10 Ağustos 2010 Salı

Ramazan Duası


Beynim kulaklarımdan akıyor, bu sıcaklar ağzıma s.çtı. Allah'ım bizi mi deniyorsun? Deneme. Ne olur deneme. Zaten çekilir yanı yok buraların, bir bunalım bir depresyon sarmış herkesin içini dışını; yapma. Zamanı gelince iyice yanacağız zaten.

Sıcak tezahürü olarak yaşadığım en yoğun şey dayanılmaz bir sinir hali şu aralar. Hani diyorum biri bir laf etse de anasına avradına sövsem, taşlarla sopalarla dalsak birbirimize gibi. Normalde hiç yapamayacağım, yapmayacağım birşey ama canı istiyor insanın. Ahlaksız, terbiyesiz olmak istiyorum bir süreliğine, en azından bu sıcaklar bitene kadar ama bir de Ramazan geldi. Hey Allah'ım ya...

Duadır bu kısım: Allah'ım sen zıvanadan çıkmadan şu yaz mevsimini bitirmek nasip eyle. Sabır ver, dirayet ver, akıl ver eksiği olanlara. Günahlarımızı, taşkınlıklarımızı sıcağa ver; sevaplarımızın küsuratlarını yukarı tamamla. Hata edenlerimize özür dilemeyi, özür dilenmeyenlerimize umursamazlığı öğret. Aşırı gururun zararlarından bizi koru. Ağızdan çıkanları kulaklara duyur. Hatalarını telafi edemeyenleri pişmanlık duygusundan azad et. Yardım edenlerinden yardım istemeyen kullarına yaşama imkanları tanı. Eski dostlarından bıkanların karşısına daha iyi yenilerini çıkar. Kullarına sevgi ve ilgi görmenin korkulacak birşey olmadığını göster, hata yapmanın da.

Amin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder