7 Mayıs 2011 Cumartesi

1 Düğün 5 Cenaze

Tam bir hafta oldu. Ne haftaymış ya. Ne düğünmüş ya. Allah'ım o ne ihtişam, o ne göz kamaştırıcı bir düğün Yarabbi! Gelin de zayıflamış, kilo vermiş stresten ama yılan gibi de olmuş hani. Kardeşi desen, ilik ilik! Avam aile, düğün için masraftan kaçınmamış. Düğün için 625000 lira harcamışlar. Ama tabi yatırımı iyi yapmışlar, 12 milyon lira toplanmış düğünde. O kadar kalantor misafiri boşuna çağırmadılar tabi; Prensin dayısından bir şato, amcasından bir ada; paraları üzerlerine mi taktılar yoksa torbaya mı doldurdular acaba, ben izlemedim. Dünya üzerindeki 2 milyar insandan biri değildim düğünü canlı izleyen. Bu düğünün heyecanını, coşkusunu 1 ay daha yaşayacak yaklaşık 1 milyar insanla da işim yok maalesef. Prensin prensesle kalacağı kirası 900 sterlinlik evin resmini internette gezinirken öyle bir gördüm, üzerinde hiç durmadım. Annem kanal kanal dolaşıp her kanalda ayrı ayrı izlemiş aynı görüntülerini evin.

Duydunuz mu bilmiyorum; bu İngiliz kraliyet düğününün orgazmı hala sürerken, prens Harry yatakta fossur fosur uyurken bir başka prens dehşet içinde oradan oraya koşturuyordu. Üzerinden henüz 36 saat geçmişti ki düğünün, İngilizlerin vaktiyle çok da yakın ilişkiler içinde bulunduğu Libya kraliyet ailesinin prensinin kafasına bombalar indi; İngilizlerin de parmağının bulunduğu bir operasyonla. Daha Blair döneminde milyonlarca sterlinlik yardımlarda bulundukları, ticari anlaşmalar yaptıkları Kaddafi ailesinin bugün kafasını kesmekte bir sakınca görmedi İngilizler. Bir gururdur kapladı içlerini özgürleşmek isteyen Libyalılara koltuk çıktıkça. Halk operasyonu destekledi bir yandan arabalarının radyolarından operasyon haberlerini dinleyip bir yandan depolarını doldururuken. Bundan 5 yıl önce deposunu doldururken Kaddafi'nin kendi halkını taradığı silahlara mermi alıyordu İngiliz; şimdi de Libya halkını tarayan koalisyon askerlerine mermi alıyor, ondan hiç bahseden yok. Diğer yanda; Harry evlendi, oh! Kaddafi'nin oğlu, 3 torunu öldü; ona da oh!

Takı töreni devam ederken, birilerinin aklı başka yerdeydi düğünde. Bin Ladin'e operasyon düzenleme emrini düğün esnasında vermiş Obama. 1 Mayıs'ı ertesi güne bağlayan gece yakalamışlar, sabahına da çıkmış açıklamış Obama "Lan olum vallahi sıtrit faytırı bitirdim" diye bağıra çağıra arkadaşlarına koşan veletin heyecanıyla televizyonlarda "Adalet yerini buldu" diye. Halk da galeyana gelmiş, sevinç içinde bayraklara sarınmışlar, "Hurray! hurray!" die bağırmışlar falan. Masal da böyle bitmiş. Çok afedersiniz ama y.rram bitti sevgili Amerika halkı.

Koskoca, 350 milyon nüfuslu, 6 milyarlık dünyayı parmağının ucunda çeviren Amerika Birleşik Devletleri'nin halkı; tek bir (1, bir adet) insanın ölümüyle sevince boğuldu arkadaş. Ölümüyle! Terör bitti, Amerika kurtuldu. Salak, yemin ediyorum gerizekalı bu millet arkadaş. Öldü; nerde? Pakistan'da bir villada! Nasıl? İşte Navy Seal birimleri baskın düzenledi falan fişmekan. Direniş? Yok. Tamam ele geçirdiniz, ölü ele geçirdiniz; cesedin fotoğrafı? Fotoşop. Tamam fotoğrafı s.ktiret, cesedin kendisi? "Denize attık onu biz"... Yahu Allah için bir söyleyin; bu Bin Ladin hiç var oldu mu ya? Adam dağda bayırda yaşıyor, g.tünü taşa siliyor afedersin. Sen bu adamın yerini bulamıyorsun ama, taa uydudan Suriye'nin yapmaya henüz başlamadığı nükleer santralın resmini çekiyorsun. Ve öyle bir hükümetsin ki, bunu halkına yediriyorsun. Vallahi helal olsun ya.

Bizde seçim malzemesi olsun diye 20 yıllık terörist lideri ele geçirildi, gazı 2 gün sürdü. Tamam seçimler ietkiledi de, bu kadar mesele olmadı medyada. Kaldı ki bizimki kanlı canlı bir teröristti, hala hatırlıyoruz o askerlerin "Memlekete hoşgeldin" deyişini; adamı videoya almışlardı. Obama da gitti seçim malzemesi olarak Bin Ladin'i buldu, halk sokaklara döküldü ama aslında sizin oralarda düşmansız yaşanmaz ki. Hangi tehditle insanları bir arada tutacaksın şimdi? Nasıl korkutacaksın? La benim de ettiğim lafa bak. Sen onu çoktan düşünmüşsündür panpa.

Ne haftaymış ya.

2 yorum:

  1. sapla samanı birbirine karıştırmışın lan. ayrıca yazı da karı elinden çıkmış gibi duygu böceğiymişin gibi. sevmedim.

    YanıtlaSil
  2. aynı mal gibi bir şeysin

    YanıtlaSil