14 Nisan 2011 Perşembe

Haydi Hasta Olalım

HASTA OLMAK İSTEYENLERE ÖNERİLER

Yahu sabah ne güzeldi hava lan. Tufan kopuyor dışarda şimdi. Japonya'dan radyasyon mu geldi acaba? Adamların her şeyi kaliteli, sağlam; radyasyonları da saftır şimdi bunların. Katışıksız, 1. kalite. Çin'den falan sızsaydı sorun olmazdı gibime geliyor. Vallahi havayı görünce direk aklıma bu geldi. Dışarı çıktım, bikaç damla değdi suratıma, canım yandı gibi hissettim; böyle sanki yüzüme değdikçe damlalar "Çasssssss" diye bir ses duydum gibime geldi.

Tamam; melankoliğim, yağmuru seviyorum, gezip ıslanmak ve hasta olmak istiyorum yağmur gördüğümde etc. ama bi yeter ya! Nisanın ortasındayız, hava azıcık daha yüzsüz olsa kar yağacak! Kardeşim, kaldırdım ben montumu, paltomu, kar lastiğimi. İnsafın kurusun; tişört üstü süveterle nasıl gezeyim bu havada? Ensemi içieri çeke çeke kaplumbağa gibi oldum sanki bi boka faydası varmış gibi. Yüksek atlayacakmışçasına seke seke koşan kalkık yakalı insanlardan bir farkım olsun diye ağır ağır yürüyorum bir de; bari dikine yağsın şu yağmur. Bir suratıma, bir kulağıma, 3 burnuma, 3 ağzıma; abdest almış gibi oldum 2 dakikada.

Zamansız gelen bu yağmurda melankolinin yanında bir de sinir yükü hissettim. Kardeşim, yağmur yağıyorsa eğer, hasta olmak için çıkıyorum dışarı. E yağmur yağıyor da, rüzgar yok! Rüzgarsız yağmur mu olur aq? Hani yakamı bağrımı açtım işte rüzgar vursun diye de bi halt olduğu yok! Ne dandik memlekette yaşıyoruz yav. Yağmurun bile malzemesinden çalınmış.

Yağmur da işe yaramadığı için, nasıl kolay hasta olunur onu konu edindim bu gün. Birkaç gündür küttür kütür atıyor, atıyor bu gönlüm; onun için ağrıyor, ağrıyor şu başım. Ha bugün o da hafifledi ama ben ilk olarak nasıl hasta olunur, hastalık kapılır sorularına cevap aramak istiyorum.

Efendim; dertlerden dert beğenmek durumunda olan, depresyondan depresyona seğirten bir insansanız, canınız hasta olmak istiyor ilk önce. Her ne kadar daha da depresif bir hale getirecekmiş gibi görünse de hasta olmak; "Hasta olmak iyidir; hastaysan, hayattasın demektir" mottusunu benimsemiş insanlarda moral düzeltme açısından iyi(ymiş) bir durum bu. Malum; hasta olma mevsimini yavaş yavaş geçiiyoruz. Nisan ortasına geldik. Yaz aylarına kaldı 1.5 ay; elimizdeki şu kısacık dönemde hasta olmak için neler yapabiliriz bir bakalım.



A: KARDİYOLOJİK HASTALIKLAR

En sevdiğim, favori hastalık türü. Gereksiz derecede uzun, sıkıntılı bir hayatın önüne geçebilecek köklü rahatsızlıkları bünyesinde barındıran bir alan kardiyolojik hastalıklar. Bu tür hastalıklar bir anda öldürebileceği gibi, birkaç günden birkaç aya kadar orta süreli ızdıraplarla da canınızı alabilir. Bakalım nasıl oluyor:

1: Kahve + Soda
Kahve uyarıcı bir içecektir. Uykuyu geciktirir. Kan dolaşımını etkiler, enerji verir vesaire. Soda ile karıştırıldığında ise tam bir atom bombasıdır. Saatler süren, bitmek bilmeyen çarpıntılar için en etkili yöntem olan kahve + soda, benim en favori ikilim olur. Efendiler; öyle şahanedir ki bu ikili; her an kalp krizi geçirecekmiş hissi vererek sizi Allah'a yaklaştırır, olduğunuzdan daha da iyi bir insan olmaya iter (bu benim durumumdaki biri için imkansız, sizin iyi bir insan olmak için hala katetmeniz gereken bir yol olduğunu düşünüyorum) ve hayatınızı bir film şeridi gibi gözlerinizin önünden geçirerek güzel bir kısa film izletir. Daha etkili bir hale getirmek için sauna çıkışı içmenizi öneriyorum; bir an önce ölmek için saunaya girmeden önce içmeyi deneyin. Hasta olmak için her yolu denemiş bir kişi olarak beni en sefil hale getiren yöntemin sauna öncesi kahve + soda içmek olduğunu belirtmek istiyorum; sıradan bir insan için bu 5 ila 10 dakika içerisinde ölüm demektir. Bilginize.

2: Alkol + Yoğun Spor + Alkol
Halı sahadan veya yüzmeden önce bir votka veyahut birkaç bira (ki sanılanın aksine birkaç bira daha etkili) ve sporun arkasından aynı şekilde alkole devam etmek, fazla yemek yemiş bir atın çatlaması gibi bir anda sizi öldürebilir. Sıkıcı ve uzun bir hayata nokta koymak için en etkili yöntemlerden biri olan spor ve alkol kombinasyonunun kesin sonuç vermesi için, rahatsızlığın etkilerini arkadaşlarınızın yanından ayrılana kadar belli etmemeniz gerekiyor. Ha, belli etseniz bile hiç oralı olmayacak arkadaşlara sahipseniz zaten bugüne kadar boşuna yaşamışsınız, zaten çoktan ölmüş olmanız gerekirdi ki; bu çok ayrı bir yazının konusu. Not: Yoğun spor yerine sauna da tercih edilebilir. Mümkün olan en yüksek sıcaklıkta 45 dakika kadar kalmak yeterli olur diye düşünüyorum.



B: SOLUNUM YOLU HASTALIKLARI

Aslında solunum yolları değil de, direk olarak akciğerle alakalı rahatsızlıklara eğilmek istiyorum. İnsanı gerçekten perişan eden hastalıklar oluyor genelde. Sürekli öksürük, ciğerlerden gelen az sonra içindeki suyun kaynayacağını keman konçertosu ile belli etmeye çalışan çaydanlık sesi, göğüs ağrısı ve hatta herşeyi kusursuzca yapmışsanız sırt ağrısı bu tür hastalıkların bize sunduğu nimetler.

1:cak banyo + klima
Sıcak banyo yerine hamam, sauna da olabilir. Önemli olan sıcak, yuva gibi bir ortam bulmak. Sıcakta pembeleşene, pelteleşene kadar iyice bekledikten sonra artık hava esiyorsa sokağa çıkmak olsun, veya bir klimanın karşısına oturmak olsun; ciğerler ağızdan gelene kadar öksürmek için birebir. Yeter ki ince giyinin, yakayı bağrı açın. Klimalı masabaşı iş ortamlarında bu tür bir rahatsızlığa yakalanmak için bayanlar bir adım öndeler. Erkeklerin kravatları çıkarıp düğmeleri açmak gibi bir lüksü olmayabilir lakin sadece dekolte giyerek bu hastalığa yakalanmak için gereken üniformaya sahip olabilirler.

2: Vicks
Evet, sadece Vicks. Yapmanız gereken tek şey, hem göğsünüze hem de sırtınıza bolca sürmek. Hatta bir de bunların emilenleri var, ondan da bir tane atarsanız ağzınıza, hatta ve hatta üstüne bir de soğuk su içerseniz sadece ciğerleri mahvetmekle kalmaz, boğazınızı da paramparça edebilirsiniz. Normalde sadece göğüse veya sadece sırta sürülen Vicks'i iki tarafa da mutlaka sürün ama, böylece cereyan yapacak; yapacak ki .mı g.tü dağıtabilesiniz.

3: Sigara + Nargile
Sadece içine s.çılmış bir ciğer değil, dayanılmaz bir de baş ağrısı vaad ediyor. Sürekli çekilen duman ve zifir nedeniyle beyne pompalanan kandaki oksijen seviyesi oldukça düşecek; beyin fonksiyonları yetersizleşecektir. Daha etkili olması için 6-7 saat boyunca nargileye devam edin. Kim bilir; tütün biter belki, kömürden zehirlenip hastaneye bile kaldırılabilirsiniz.



C:
MİDE VE BOŞALTIM SİSTEMİ HASTALIKLARI


Yiye yiye çatlamak gibi pahalı seçeneklerden ziyade, ekonomik hastalıkları belirlemeye çalıştım. Tamam, hasta olmayı amaç edinmiş ve bunun için kesenin ağzını açmış olabilirsiniz ama herkesin bütçesi uygun olmayabilir. Bakalım:

1: Aç karna kola
Belli bir miktara kadar midede yanma yapar. Artırırsanız ve düzenli olarak devam ederseniz reflü, ülser gibi hastalıklara kavuşabilirsiniz. Bokunu çıkarırsanız tek seferde midenizi bile delebilirsiniz. Ha, mideniz delindiğinde artık sadece bir mide hastalığı olmaktan çıkar tabii ki.

2: Dondurma + Çay
Tabii ki bu da aç karna olacak. Hatta mümkünse önce çay içildiğinde daha iyi sonuç verecektir. İnanın, saatlerce hiç durmadan ölük ölük kusabilirsiniz bu sistemle. Hatta mide kanamasına kadar yolu var. Yeterli miktarda dondurmanın 1 ila 3 TL, bir bardak çayın da ortalama 50Kr olduğunu düşünürsek gayet ekonomik bir yöntem.
3: Taşa oturma
Evet, kendisi en bilindik yöntemlerden biridir. Midenizi bilemem ama bağırsaklarınızın dolu olması gerekiyor. En kötü ihtimalle gaz şişkinliğinden patlayacak hale getirebilir bu yöntem sizi; gazdan daha çok verim almak istiyorsanız da fasülye, nohut, mercimek gibi bakliyatları yedikten yaklaşık 2 saat sonra deneyin. Böylece hem bağırsakları bozmuş, hem de yoğun gaz nedeniyle kalp spazmı riski edinmiş olabilirsiniz. Sosyal anlamda da sıkıntı yaratacağından stres ve buna bağlı olarak çarpıntı da yapabilir. Aslında güzel bir seçenek. Old school. Ne varsa eskilerde var zaten.

D: DİĞER SEÇENEKLER

1: Pencereyi açıp örtünmeden uyumak
Çok uzun soluklu, kalıcı değil ama en sinir bozucu bu olsa gerek. Ne sağa sola dönebilir, ne de rahat rahat yürüyebilirsiniz. G.tünüze başınıza giren pek çok kramp ve tutulmayla sonuçlanacak bu eylem, gününüzü mahvetmek için en etkilisi. Ertesi güne çok fazla bir şey beklemeyin ama.


2:
l döndürme (Pilonidal sinus veya Pilonidal kist)
Bakın bu çok zor ve çok uzun vadeli. Allah'ın sevgili kuluysanız spontane bir biçimde oluşabilir ama illa kendiniz yapmak isterseniz de mümkün. Yapılması gereken, kuyruk sokumunuzu Mach3 ile tersten tıraşladıktan sonra gayet kuvvetli bir bant yapıştırmak. Gerisi Allah'a kalmış; 3 gün sonra da rahatsız etmeye başlayabilir, 3 yıl da sürebilir ama uzun vadede g.tünüzün üstüne oturamayacağınızı garanti ediyorum. Acıya katlanabiliyorsanız gerekli ameliyatı anestezisiz olabilir (denendi; %100 çalışıyor) ve utancın doruklarına çıkabilirsiniz. Amelyat olmak gibi bir planınız yoksa, kılın dönmeye başladığını anladığınız andan itibaren gün içerisinde sıcak duş alın bir kaç kez. Süreci oldukça hızlandırıyor.

Önümüzdeki ayların dileyen herkese çareli-çaresiz bir çok hastalık getirmesi dileğiyle. Beter olun.

14 yorum:

  1. sen hastasın. hastasın zaten yani. ruh hastasısın belli.

    hem nedir bu sauna - hamam takıntısı allaşkına?

    YanıtlaSil
  2. Çok yardımcı oldu valla :D Nescafe de işe yarar mı?

    YanıtlaSil
  3. super ya :D hasta olmak favorım ama olamıorm yaaa... bunlar bnı hasta etmıor amk :) :D emege saqlık tsk

    YanıtlaSil
  4. Bunlarn hic bri ise yaramiyo kiii..

    YanıtlaSil
  5. o zaman burdan nasa'ya sesleniyorum: üstteki yorumu yapanı bulup inceleyin.

    YanıtlaSil
  6. ahahaha kardeşim naptın sen ya tamam hasta olmak istiyoruz ama bunları okuyunca senin akıl hastası olmandan şüpheleniyoruz neyse onu bunu geçelimde birini denerken ölmeyelim?

    YanıtlaSil
  7. ahahaha kardeşim naptın sen ya tamam hasta olmak istiyoruz ama bunları okuyunca senin akıl hastası olmandan şüpheleniyoruz neyse onu bunu geçelimde birini denerken ölmeyelim?

    YanıtlaSil
  8. Gerizekali kendin geber

    YanıtlaSil
  9. amacımız ölmek değilse denemeyelim.

    peki. olur.

    YanıtlaSil
  10. Kahveyle sodayı nasıl yapıyoruz nasıl içmemiz gerekiyo

    YanıtlaSil