5 Ocak 2011 Çarşamba

Au Revoir Zéqueroix

Yaklaşık 10 saniye önce Zekeriya'nın sırtını gördüm son olarak. Otobüse gidiyor. Bursa'ya gidecek, oraya yerleşecek, yeni işine başlayacak. Reanult'da. Sevdiğim bir arkadaşımı daha küresel sermayenin vaadlerine kaybettim. 3 ocak günü Şoförler Derneğinde çay içip batak oynadığım adam, tam bir hafta sonra Fransa ile özdeşleşmiş bir markanın artık işte pazarlamasını mı yapacak, satın almasını mı yapacak bilmiyorum, sormak istemiyorum aq.

Gebzemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyor olsam da asla unutmaman gereken birkaç tavsiyem var: Nereden geldiğini, ne olduğunu unutma Zekeriya; trafik olsun olmasın yolun ortasından yürü. Asla ve asla üst geçitleri kullanma. Patronun olsun, üstün olsun herkese el şakası yapmayı ihmal etme kardeşim. Kızları göz ucuyla değil, direkt olarak süz; yüzlerindeki korku ve endişeyi görmeden bakışlarını başka yöne çevirme. Yüksek sesle, bağırarak konuş. Hiç adetin olmadığını biliyorum ama dedim ya, Gebze'yi temsil etmek gibi önemli bir görevin var; gider gitmez ilk iş bir kuaför arkadaş edin. Hergün beleş birkaç çayın olur zaten. Saçlarını da hergün jöleyle diktir, kirpi gibi olsun, deniz kestanesi gibi olsun.

Atalarımızın dediklerini unutma Zekeriya; yabancı sermayenin uşağı olma. Sen kendi bildiğini yap. Güçsüzün ,mazlumun yanında ol. Araç mı satıyorsun? Hindistan'a mı satıyorsun? Azcık ucuza ver adamların ekmek alacak parası yok. Üçe beşe bakma, inisiyatif kullan. İngilizlere mi saatıyorsun? Dayan gitsin anasını satayım ne olacak yani. Akıllı ol. Fransızın ipek yatağına, beyaz tenli kadınına aldanıp rahata alışma. Her zaman tetikte ol. Türkçe konuş; nasıl Henry'si Pires'i İngiltere'de oynayıp İngilizce konuşmayı reddettilerse, sen de öyle reddet Fransızca konuşmayı. Asimile olma.

Ya şimdi o değil de, (ne o zaman?) hakikaten napıcaz abi biz ya. Okeye 4 kalmadı, 3-5-8'e zor adam buluyoruz. İyice hımbıllaşacağız; adam zorla spor yaptırıyordu bize ara sıra da olsa. Kimle sinema - müzik muhabbeti yapacağım ben lan? Oğlum bak iyi düşün, elim bir bollansın; Renault ne veriyorsa iki katı anasını satanist! Vermezsem şerefsizim al bunu da bir kenara not olarak. Neyse işte, yolun açık olsun. Ben sana çağrı yaparım ara sıra, sen beni ararsın. Bir de dürterim facebooktan.

Kestane şekeri istiyorum.

1 yorum:

  1. Ozan Can COŞKUN7 Ocak 2011 23:33

    Çok duygusal, çok etkilendim, halilim yüreğine sağlık, niye böle olduk, niye Türkiye'nin dört bir yanına savruluyoruz, biz kaç kişiyiz, bende istiyorum benim için, evet kıskandım, çoğunlukla küfür içerikli olacağını bilsemde bende istiyorum...

    YanıtlaSil