25 Mart 2010 Perşembe

Gök İtimi Var


Yüzyıllardır yanlış bilinen bir durumu ortaya çıkarmak üzereyim. On beş dadikadır düşünüyorum da; koskoca insanoğlu, homo erektusundan tut sapiyensine kadar ne kadar malmış kardeşim!

Şimdi sıkı dur, açıklıyorum:

Yer çekimi yok arkadaşım. Gök itimi var. Koskoca bilim alemi ayık kafayla yüzyıllardır bu gerçeği açıklamadı ama; bikaç biradan sonra insan bu safsataya kanmıyor, kanmak istemiyor.

Newton'ın kafasına düşen elma Newton için yer çekiminin kanıtıydı. Ona göre, elmanın düşmesi için yerin onu çekmesi gerekiyordu. Ama bu işler öyle ağacın altında bey eşşeği gibi yatarken "Dur lan dur, ben bişey buldum galiba" diye ortalığı ayağa kaldıracak şeyler değil. E adam İngiliz olunca, kimse sesini çıkarmıyor, o da ayrı bi konu.

Şimdi elimizle elmayı aşağı doğru çekeriz, "pıt" diye gelir değil mi? Yalnız, bir saniye! elmayı yer aşağı doğru çekiyorsa, kolumuzu kaldırmamıza nasıl izin veriyor? Ya, ya...

Gök itimi, ilahi bir sözleşme gibidir, bir pakttır göğü kaplayan cisimler arasında. Mesela insanı itmez; bir yere kadar. Zıpladık mesela. Ne kadar? Taş çatlasa bir, bir buçuk metre. Sonra ne oluyor? Gök bizi itiyor. Neden? E çok yükselirsek, düştüğümüzde ayaklarımız acır, kırılıverir mazallah!

Ağaç. Ağacı niye itmiyor gök? E meyvesi var! Meyvesini itiyor ki yiyelim.

Güneş, Merkür'ü itiyor. Merkür uçup gidecek boşluğa. Hop, Venüz giriyor kademeye; "Yavaş!" diyor, o da ittiriyor Merkürü Güneşe doğru; al sana yörünge! Merkür de delikanlı bir gezegen. "Ben de seni iterim o zaman" diyor, hop, başlıyor Venüs'ü ittirmey. Dünyamız izin vermiyor; "Ben de azıcık iteyim Venüs'ü ki, kaybolup gitmesin kızcağız boşlukta." Bakma işte, biz de az ekmeğini yemiyoruz Mars'ın. Mars bize, biz Venüs'e...

Utanmadan, sıkılmadan yer çekimi yer çekimi diye yıllardır kafa şişiriyorlar; be gerizekalılar, a öküzler, eğer bunların hepsi birbirini çekiyorsa, neden bütün evren 500T gibi sıkış sıkış değil?

Hala aklında soru işaretleri olanlara söylüyorum; İstanbul'dan kalkan uçak, 50-55 dakika sonra Antalya'ya inmiyor mu? Nasıl iniyor?

7 yorum:

  1. aynen aynen ben katılıyorumm

    YanıtlaSil
  2. Bu yazıyı okumadan on onbeş dakika önce ben aynı şeyleri düşündüm ve dedim ki böyle bir iddiayı ben ortaya atayım meğer sizler fazlasıyla hazırlamışsınız bende sonuna kadar katılıyorum

    YanıtlaSil
  3. Evrende ve etrafimizda falan rolativite olduguna gore senin dedigin de dogru. Cok da guzel dogru olmus.

    YanıtlaSil
  4. ısınan hava yükselir ve hafifler onu niye itmiyor kardeşim o zaman, bu teoriye göre bakarsak yer çekimi hafiflediği için etki edemiyor fazla ama peki madem gök itiyor hafif olana daha çok işlemesi gerekmez mi ?

    YanıtlaSil
  5. Şakaysa çok komik gerçekse hiç komik değil.

    YanıtlaSil
  6. Tanrı bilimsel açıdan ispatlanamaz diye bas bas bağırıp bilimsel her şeyin içine tanrıyı koymak kolay tabii ;) sizin o afedersiniz g.tünü yaladığınız arapların yaptığı "Kadınlar İnsan Mıdır?" semineri bile daha bilimsel...

    YanıtlaSil
  7. Gereksiz adam aferin adının adamı ol. Her şeye burnunu sokup Allaha laf etmeden eksik kalmayın. Dini Araplardan sanan cahiller sizi.

    YanıtlaSil